fredag 18 april 2014

Glad Påsk!


Idag inledde vi dagen med volleyboll på stranden med en massa av våra vänner. Totalt 6 familjer, mestadels svenskar. Det var fantastiskt fint väder så vi avslutade alla med ett dopp i havet. Därefter träffades vi  för en påsklunch på Fika, den svenska restauranten i Manly.

 
Efter att ha frossat i sill och andra smaskigheter tog vi oss åter ner till stranden. Dagens stora happening var nämligen att William och Kate är i stan. Det var fullt med folk på gatorna som stod och väntade att få en skymt av prinsparet. Tyvärr kom de ju i bilar och inte häst och vagn, så det var inte mycket man såg. Nåväl, livräddningssällskapen hade ordnat en uppvisning som förevisades för dem och alla oss andra.

Fredrik tyckte inte volleyboll med barnen var tillräckligt med träning utan har förutom det även simmat 1500m i havet, cyklat 17 km och varit ute och surfat. Han tar verkligen vara på den sista tiden här. Plötsligt har triatlon blivit hans nya intresse. Han har redan deltagit i två och nästa helg är det dags igen. Nu har det också inhandlats en mängd väsentlig utrustning till detta event, bla en cykel som nästan inte väger något alls. Roligast hade vi dock när han förevisade sina cykelbyxor. Barnen och jag låg dubbla av skratt och tankarna gick osökt till en mankini! J
 

 
Förra helgen åkte vi på utflykt söder om Sydney med familjen Giese. Tyvärr var det regn i Kangaroo Valley så det var inte mycket till utsikt. Trots detta såg vi ett mäktigt vattenfall och lunchade vid en utsiktspunkt. När vi kom kunde man se dalen under regnmolnen, men sedan blev det helt vitt. Efter en natt i Nowra åkter vi vidare mot Jarvis Bay. Vi körde in i nationalparken och tog en tur genom skogen för att titta på de stora vågorna. Vi hamnade på världens mysigaste strand och njöt av sol och bad, en grotta och gunga en lång stund.

Sen var det dags att köra norrut igen och vi tog en sen lunch i Huskisson innan vi slutligen nådde “the Blow hole” i Kiama. Strax innan skymningen var det åter kallt och blåsigt. Vi var väldigt nöjda med denna miniutflykt, men kände att man nog borde stannat en natt till.

Helgen dessförinnan åkte jag på en egen tur ner till La Peyrouse och Bare island. Det var här nere i Botany Bay som sir Arthur Phillips hade beordrats att anlägga den nya kolonin, men pga mer sumpmark än färskvatten flyttade man redan efter några dagar upp till Port Jackson istället. (Jag börjar bli specialist på detta eftersom jag fn läser 1788, en bok som handlar om den första flottans resa och de första åren av etablerandet av Sydney)

Barnen har lov och Rebecka har ägnat en hel dag åt att gå en sykurs. Hon tyckte det var väldigt roligt och är väldigt stolt över sina shorts. Så här fina är de!


 

I övrigt har vi inga massiva planer över påsken. Imorgon blir det lite BBQ, på söndag har vi middag här och på annandagen är det skandinaviskt knytkalas hos James och Lene.

1 kommentar: